dijous, 6 de març del 2014

PROJECTE i ART: OCEANIA i ANIMALS TJANPI.

Aquest curs 2013-2014, com a projecte comú d'art de tota l'escola, treballem OCEANIA.


Els alumnes de 4t s'han aventurat a descobrir l’art Tjanpi d’Austràlia i a crear els seus propis animals australians al més pur estil Tjanpi.

Tjanpi Desert Weavers és una empresa social aborigen sense ànim de lucre establerta el 1995 a Austràlia. Permet proporcionar una font d'ingressos per a les dones que viuen en comunitats australianes centrals remotes. Avui en dia més de 400 dones aborígens artistes procedents de 28 comunitats remotes que cobreixen 350.000 quilòmetres quadrats dels deserts occidentals i centrals d'Austràlia treballen amb Tjanpi per crear l'art de la fibra intricada, capritxosa i bella.


Les seves peces són venudes a mercats nacionals, internacionals i a diversos museus del país.ELS NOSTRES TEXIDORS I TEIXIDORES
Després de descobrir el continent oceànic, les dones Tjanpi i quins eren els animals més característics d’Austràlia, els alumnes van triar un animal per la seva escultura. Després van crear el cos, el cap i les extremitats amb  boles de paper de diari arrugat enganxades amb cinta adhesiva. Alguns van utilitzar netejadors de pipa per crear les peces més primes del cos.
Quan el cos ja va estar complet van embolicar tota l’escultura amb cordill de yute. A continuació, aquest procés es va repetir amb llana de colors. Un cop acabat, enganxen els ulls i/o el nas.

Només falta fer la seva fitxa tècnica i posar-li una caixa de cartró a manera de base d’escultura. 

PRIMERES FOTOS DEL PROCÉS.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada