dimarts, 24 de setembre del 2019

COMPOSICIONS de Christian Marclay al MACBA

MUDA[C] 2.0

Actualment hi ha una exposició al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) que creiem que materialitza tot el que és, per nosaltres, el projecte MUDA[C].


Ens hi hem apropat aquest passat dijous com a punt d'inici i energètic de la continuació del projecte MUDA[C] 2.0. 

Els grups de treball arriben a l'exposició.



SALA 2: CHALKBOARD
Instal·lació interactiva Chalkboard (2010),Marclay convida el públic a participar en l’acte de compondre, animant-lo a escriure en una pissarra amb pentagrames a escala arquitectònica. Aquesta composició oberta, de desenvolupament incremental i en constant evolució, és interpretada posteriorment per músics en una sèrie de concerts organitzats durant l’exposició. Un cop enllestit el concert, s’esborra la pissarra i el procés torna a començar fins a la interpretació següent. La mostra inclou diverses obres que Marclay qualifica col·lectivament de «partitures», tot i que sovint adopten formes poc convencionals.
Chalkboard és, potser, la més identificable amb una partitura, però subverteix el sistema establert de notació musical donant llibertat als visitants perquè escriguin el que vulguin, ja siguin notes, dibuixos o grafitis, i llibertat als músics perquè ho interpretin d’acord amb la seva pròpia lectura de la «partitura».









SALA 3: LES PARTITURES GRÀFIQUES.
Tria una de les obres exposades, fotografia-la i justifica la teva tria.




SALA 4: ACTION PAINTINGS (2013-2015)
Descoberta a cegues i a cau d'orella.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada